12.12.2017

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono

Dne 19. 12. 2017 bo v okviru Odvetniške zbornice Slovenije v Ljubljani potekal dan odvetniške pravne pomoči pro bono. 

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono je vsako leto potekal na isti dan, in sicer 19. decembra. Tega dne leta 1918 je Odvetniška zbornica Slovenije namreč prvikrat postala nacionalna odvetniška zbornica, zato želi Odvetniška zbornica Slovenije ta dan obeležiti slovesno in koristno s pro bono (brezplačno) pravno pomočjo, s čimer želi pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in ki si zaradi slabih ekonomskih razmer ne morejo privoščiti pravne pomoči. Letos bodo odvetniki nudili pro bono pomoč tekom celega tedna med 18. in 22. 12. 2017, pri čemer bo pro bono pravna pomoč potekala v Ljubljani dne 19. 12. 2017.    

Ker tudi mi želimo pomagati tistim, ki so pomoči potrebni, in ker delujemo v skladu s Kodeksom odvetniške poklicne etike, ki v 42. členu določa, da je zastopanje in obramba socialno šibkih običajna in častna naloga odvetnikov pri opravljanju odvetniškega poklica, sodelujemo pri dnevu odvetniške pravne pomoči pro bono že od samega začetka. Tudi letos bosta odvetnica Tea Mlinar Kovačič in odvetnik dr. Blaž Kovačič Mlinar dne 19. 12. 2017 med 16.00 in 18.00 uro na voljo vsem tistim, ki se bodo predhodno naročili preko elektronske pošte, v kateri bodo na kratko opisali svoj problem.

Več o dnevu odvetniške pravne pomoči pro bono si lahko preberete na spletni strani Odvetniške zbornica Slovenije: http://www.odv-zb.si/predstavitev/odvetn.